Bijengezondheid

Bee Care bij Bayer

bijengezondheid
Bayer zet zich sinds jaar en dag in voor de gezondheid van bijen.

Bayer heeft een uitgebreide kennis en ervaring in zowel dierengezondheid als gewasbescherming. Het bedrijf heeft er groot belang bij om de bijengezondheid te garanderen en duurzame landbouw te promoten. Dat vertaalt zich onder andere in het Bayer Bee Care programma, dat de volgende doelen heeft:

 

  • oplossingen om de bijengezondheid te verbeteren verder promoten en ontwikkelen;
  • blijven inzetten op een bijvriendelijk gebruik van onze producten;
  • onze kennis en expertise delen met belangengroepen uit de imkerij en de landbouw, naast wetenschappelijke en overheidsinstellingen, ngo’s, beleidsmakers en overheden.

 

Hoewel het totale aantal bijenkolonies wereldwijd met ongeveer 45% is toegenomen de laatste 50 jaar, is de terugval in sommige Europese en Noord-Amerikaanse landen de voorbije jaren een grote zorg. Aan de oorzaak liggen onder meer parasieten, ziektes, extreme klimaatomstandigheden en omgevingsfactoren en ook bepaalde praktijken in de landbouw en imkerij.

 

Honingbijen (en andere bestuivers) spelen een belangrijke rol in de bestuiving van een groot aantal bloeiende planten en gewassen. Daarom is bijengezondheid wereldwijd iets wat iedereen aanbelangt: van landbouwers en imkers over politici, dierenartsen, openbare groendiensten, tot en met hobbytuinders.

 

Lees meer over de inspanningen van Bayer in bijengezondheid op beecare.bayer.com