Innovatie

Innovatie in landbouw

De groeiende wereldbevolking voeden is een van ‘s werelds allergrootste uitdagingen. Tegen 2050 zullen er op aarde meer dan negen miljard mensen zijn. Door de toenemende verstedelijking, het hogere zoutgehalte en bodemerosie neemt de hoeveelheid beschikbare landbouwgrond af. Bovendien beïnvloeden extreme weersomstandigheden, zoals droogtes en overstromingen, de kwantiteit en kwaliteit van de oogsten. Bayer is de op twee na grootste producent van vernieuwende landbouwproductiemiddelen ter wereld, en we streven ernaar om de landbouwsector productiever te maken.

Bij Crop Protection bestaat onze doelstelling erin vernieuwende, veilige en duurzame actieve ingrediënten te identificeren en te ontwikkelen om te gebruiken als insecticiden, fungiciden, herbiciden en teeltrendementsproducten voor toepassing op bladeren, de bodem en zaden. Deze stoffen worden ook verder ontwikkeld voor professionele toepassingen buiten de landbouw (Environmental Science), bijvoorbeeld de bestrijding van ongedierte en ziektedragers, zoals muggen. Daarnaast worden ze gebruikt om onkruid onder controle te houden en sportterreinen en openbare parken te onderhouden. Seeds is dan weer bezig met onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten voor geoptimaliseerde planteigenschappen en ontwikkelt nieuwe plantenrassen (katoen, oliezaden zoals koolzaad/canola, sojabonen, rijst, tarwe en groenten). Onze wetenschappers werken aan gewassen met een hoger rendementspotentieel, een hogere kwaliteit en een grotere tolerantie voor herbiciden en resistentie tegen insecten. Aan de hand van vernieuwende methodes vergroten ze bovendien de bestandheid tegen ziektes en extreme weersomstandigheden.

Bij Crop Protection bestaat onze doelstelling erin vernieuwende, veilige en duurzame actieve ingrediënten te identificeren en te ontwikkelen om te gebruiken als insecticiden, fungiciden, herbiciden en teeltrendementsproducten voor toepassing op bladeren, de bodem en zaden. Deze stoffen worden ook verder ontwikkeld voor professionele toepassingen buiten de landbouw (Environmental Science), bijvoorbeeld de bestrijding van ongedierte en ziektedragers, zoals muggen. Daarnaast worden ze gebruikt om onkruid onder controle te houden en sportterreinen en openbare parken te onderhouden. Seeds is dan weer bezig met onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten voor geoptimaliseerde planteigenschappen en ontwikkelt nieuwe plantenrassen (katoen, oliezaden zoals koolzaad/canola, sojabonen, rijst, tarwe en groenten). Onze wetenschappers werken aan gewassen met een hoger rendementspotentieel, een hogere kwaliteit en een grotere tolerantie voor herbiciden en resistentie tegen insecten. Aan de hand van vernieuwende methodes vergroten ze bovendien de bestandheid tegen ziektes en extreme weersomstandigheden.

Crop Science beschikt over een wereldwijd netwerk van onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten. Het onderzoek gebeurt centraal op een aantal specifieke locaties, maar de ontwikkeling van producten voor gewasbescherming, de activiteiten op het gebied van plantenveredeling en de ontwikkeling van specifieke eigenschappen vinden zowel hier plaats als op een groot aantal faciliteiten voor veldtests en veredeling in alle regio’s. Onze wetenschappers die zich bezighouden met zaadeigenschappen, zaadtechnologie, zaadveredeling, landbouwchemie en biologische middelen, werken nauw samen in het kader van onze geïntegreerde onderzoeksbenadering. Dat resulteert in een optimale bundeling van onze complementaire expertise in chemie en biologie.

Om landbouwers duurzame agronomische aanbevelingen te kunnen doen, ontwikkelen we digitale producten en diensten die hen via het gebruik van onder meer specifieke datamodellen ondersteunen bij het evalueren van de omstandigheden op het terrein. Onze langetermijndoelstelling is om landbouwers te helpen hun opbrengst te vergroten met aanbevelingen op maat.

Onze productpijplijn bevat een groot aantal nieuwe gewasbeschermingsproducten, zaadvariëteiten en verbeterde producten (beheer van levenscyclus). We schatten dat het gecombineerde piekverkooppotentieel van producten gelanceerd tussen 2015 en 2020 meer dan € 5 miljard bedraagt. In 2017 publiceerden we bevestigende technische proof-of-conceptveldstudies voor twee nieuwe actieve ingrediënten. Voor 2018 hebben we als doel bevestigende technische proof-of-conceptveldstudies te publiceren voor drie tot vier chemische/biologische actieve ingrediënten of planteneigenschappen.