27 juni 2016

Bayer erg in trek bij Belgische studenten

Bayer mag een jaar lang het Universum Most Attractive Employers-label dragen. Uit de jaarlijkse studie van Universum, internationaal employer branding specialist, komt Bayer namelijk naar voor als één van de aantrekkelijkste werkgevers van het land.

Universum vroeg meer dan 7.500 studenten aan de grootste Belgische universiteiten en hogescholen naar hun perceptie van meer dan 130 potentiële werkgevers, waaronder Bayer. Er werd gepeild naar 4 dimensies: Weten de studenten wat de activiteiten van Bayer zijn? Kunnen ze zich voorstellen op een dag voor Bayer te werken? Maakt Bayer deel uit van hun top employers-of-choice? Zouden ze overwegen bij Bayer te solliciteren na het behalen van hun diploma? Voor elke van deze vier thema’s haalde Bayer een goede score. De studenten plaatsten Bayer in het domein van gezondheid en geneeskunde op de zesde plaats en voor natuurwetenschappen op de 11de plaats van de 130 deelnemende bedrijven.

 

Karine Buys, Hoofd Talent Management bij Bayer in de Benelux: “Uit de studie blijkt dat studenten een internationale werkgever verkiezen waar innovatie en ondernemerschap centraal staat. Dat is precies waar Bayer als Life Science-bedrijf voor staat. En ik ben blij dat we ook zo gepercipieerd worden door de werknemers van morgen.”