Bayer in België

Bayer is al meer dan 100 jaar stevig verankerd in België. Bayer heeft 3 sites in België: de hoofdzetel in Diegem, het innovatiecentrum voor plantenbiotechnologie in Gent en een kantoor voor lobby en advocacy-activiteiten in Brussel.

 

Sinds 1 september 2015 is het voormalige Bayer MaterialScience Covestro geworden. De twee productiesites van Covestro bevinden zich in Antwerpen en Tielt.

 

In cijfers (inclusief Covestro):

  • Ongeveer 1.630 medewerkers (ongeveer 700, excl. Covestro)
  • 5 sites
  • Omzet van 474,2 miljoen euro voor de Belgische markt in 2015

 

Locaties:

Bayer - Diegem

Diegem

In 2009 opende Bayer in Diegem een hypermodern kantoorgebouw, dat een volledig nieuwe invulling geeft aan duurzaam design. Het 13.000 m2 grote gebouw zet hernieuwbare energiebronnen in en verbruikt de helft minder energie dan vergelijkbare bedrijfsgebouwen.

In Diegem werken zo’n 360 medewerkers.

Bayer - Gent

Gent

In Gent (Zwijnaarde en Astene) is het Innovatiecentrum voor plantenbiotechnologie te vinden, een van de belangrijkste R&D-centra ter wereld op het vlak van Crop Science.

Al het onderzoek en de productontwikkelingen in Gent zijn gericht op verbeterde landbouwgewassen als koolzaad, katoen, rijst, soja, suikerriet en tarwe. Er werken zo'n 400 mensen met 20 verschillende nationaliteiten.

Antwerpen - Covestro

Het voormalige Bayer Antwerpen werd opgericht in 1961 als een van de eerste chemische bedrijven in de haven van Antwerpen, en verdiende zo zijn strepen als ‘Pionier aan de Schelde’.

Vandaag maakt de Antwerpse site met zijn 850 medewerkers deel uit van Covestro. Er worden hoogwaardige kunststoffen, basisproducten en additieven voor kunststoffen geproduceerd met tal van toepassingen in de bouwsector, elektronica en de auto-industrie. Met zijn rijke geschiedenis, strategische ligging en innovatiecultuur, is de Antwerpse vestiging ook de gekozen locatie voor het wereldwijde competentiecentrum voor de productie en technologie van polycarbonaat.

 

Tielt - Covestro

Bij Covestro in Tielt produceren zo’n 140 medewerkers hoogwaardige polycarbonaatplaten, polyesterplaten, opake platen en hoogwaardige blendmaterialen.

De platen hebben uiteenlopende toepassingen, zoals de productie van reiskoffers, beglazing voor o.a. landbouwwerktuigen, geluidswerende wanden langs autosnelwegen en beschermingsschilden van de oproerpolitie.

Tijdslijn

1899: Bayer België wordt opgericht

1908: De eerste productie-eenheid van Bayer in België opent haar deuren

1961: Alle Bayer-vertegenwoordigingen verhuizen naar het nieuwe Bayer-gebouw in Brussel

1965: Bayer Antwerpen* wordt gebouwd

1971: Invoering van marktgerichte divisies

1972: Uitbreiding Bayer Antwerpen* naar linkeroever

1992: Start Benelux-organisatie

2013: Bayer viert wereldwijd zijn 150e verjaardag

2014: Besluit tot strategische heroriëntering met een focus op Life Sciences

2015: Bayer MaterialScience wordt Covestro

 

* nu Covestro - meer