Animal Health

De divisie Animal Health van Bayer is een wereldleider op het gebied van dierengezondheid. Net als landbouwers, dierenartsen en baasjes hun dieren met de beste zorgen omringen, zo bekommeren wij ons om hun gezondheid met innovatieve behandelingen en oplossingen. Een verantwoordelijke relatie tussen mensen, gezelschaps- en landbouwdieren betekent eveneens zorgen voor hun gezondheid en welzijn.

Dieren spelen een steeds belangrijkere rol in ons leven. Omdat mensen en dieren dicht opeen leven, is het meer dan ooit noodzakelijk dat ziektekiemen niet kunnen worden overgebracht op mensen. Bayer heeft al sinds 1919 een leiderspositie in het onderzoek en de ontwikkeling van producten die de gezondheid van dieren verbeteren en plagen bestrijden. We werken continu aan de ontwikkeling van nieuwe, betere producten en verbeterde toedieningsvormen voor het welzijn van de dieren rondom ons.

Gezelschapsdieren

Honden en katten zijn de beste vrienden van de mens en hun rol als metgezel wordt steeds belangrijker. Deze hechte band gezond houden, is niet alleen onze plicht tegenover de dieren, maar beschermt ons ook tegen de overbrenging van ziektekiemen. Dierenliefhebbers verwachten steeds vaker dezelfde kwaliteit van gezondheidszorg voor hun viervoetige vrienden als voor henzelf. Aan de gezondheid en medische verzorging van dieren worden steeds hogere eisen gesteld. Wij geven gehoor aan deze eisen met nieuwe innovaties in lijn met onze leidraad Science for a Better Life.

Landbouwdieren

Gezonde dieren nemen in ons dagelijks leven een belangrijke plaats in en zijn van fundamenteel belang voor de wereldwijde volksgezondheid. Naarmate de wereldbevolking groeit, groeit ook de vraag naar veilige en kwalitatief hoogwaardige dierlijke eiwitten zoals melk, eieren, vlees en vis. Van essentieel belang in dit verband zijn goede en duurzame landbouwpraktijken alsook diergeneesmiddelen voor de preventie van ziekten, de behandeling van zieke dieren en de controle van ziekte-uitbraken.

 

Daarom reikt Bayer dierenartsen en veehouders vernieuwende geneesmiddelen en oplossingen aan die bijdragen aan de levenskwaliteit, de gezondheid en het welzijn van landbouwdieren in alle delen van de wereld. De kernactiviteiten betreffen de behandeling en preventie van parasieten en infecties, farmacologie en hygiëne op boerderijen. Ook werken we continu aan nieuwe en innovatieve behandelingen om van de wereld een betere plek te maken voor mens en dier.

Strategie

Onze doelstelling bij Animal Health is onze leiderspositie op de markt van de gezelschapsdieren te versterken en een rendabele groei op de veemarkt te realiseren. Met het oog hierop willen we onze onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten uitbreiden, gerichte licenties verwerven en overnames doen.

 

  • Meer informatie over Bayer Animal Health vindt u op www.animalhealth.bayer.com.