Covestro

Covestro* is een toonaangevende producent van hoogwaardige materialen en innovatieve systemen voor tal van producten uit het dagelijkse leven.

Sinds 1 september 2015 werd de voormalige divisie Bayer MaterialScience omgedoopt tot Covestro. Midden 2016 zal Covestro naar de beurs gaan als een apart bedrijf. Deze stap is bedoeld om de divisie een directe toegang te geven tot de kapitaalmarkt om zo verder te kunnen groeien. Covestro zal zijn eigen organisatiestructuren, processtructuren en bedrijfscultuur afstemmen op de industriële omgeving en het zakelijk model om zo een leidend polymeren bedrijf te worden gespecialiseerd in:

 

En de industriële bewerkingen.

 

 

 

 
 
 

Covestro in België

Antwerpen

 

Het voormalige Bayer Antwerpen werd opgericht in 1961 als een van de eerste chemische bedrijven in de haven van Antwerpen, en verdiende zo zijn strepen als ‘Pionier aan de Schelde’. Vandaag maakt de Antwerpse site met zijn 850 medewerkers deel uit van Covestro. Er worden hoogwaardige kunststoffen, basisproducten en additieven voor kunststoffen geproduceerd met tal van toepassingen in de bouwsector, elektronica en de auto-industrie. Met zijn rijke geschiedenis, strategische ligging en innovatiecultuur, is de Antwerpse vestiging ook de gekozen locatie voor het wereldwijde competentiecentrum voor de productie en technologie van polycarbonaat.

Tielt

Bij Covestro in Tielt produceren zo’n 140 medewerkers hoogwaardige polycarbonaatplaten, polyesterplaten, opake platen en hoogwaardige blendmaterialen.

De platen hebben uiteenlopende toepassingen, zoals de productie van reiskoffers, beglazing voor o.a. landbouwwerktuigen, geluidswerende wanden langs autosnelwegen en beschermingsschilden van de oproerpolitie.

 

 

 

 

* Het vroegere BayerMaterialScience - Meer